امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Friday, 26 April , 2024
امروز : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 836
  پرینتخانه » پرونده ویژه, دسته مطالب اسلایدری تاریخ انتشار : 07 سپتامبر 2019 - 12:38 | | ارسال توسط :

زمین های متری ۳۰۰ هزار تومان را با متری ۱۲۰۰ تومان واگذار کرده اند

گفتگوی فریاد خوزستان با محمد داس مه، وکیل محیط زیستی: زمین های متری ۳۰۰ هزار تومان را با متری ۱۲۰۰ تومان واگذار کرده اند محمد داس مه، وکیل پایه یک دادگستری و فعال در زمینه محیط زیست، قریب ده سال است که در زمینه مسائل زیست محیطی فعالیت می کند. وی سعی کرده به عنوان […]

زمین های متری ۳۰۰ هزار تومان را با متری ۱۲۰۰ تومان واگذار کرده اند

گفتگوی فریاد خوزستان با محمد داس مه، وکیل محیط زیستی:

زمین های متری ۳۰۰ هزار تومان را با متری ۱۲۰۰ تومان واگذار کرده اند

محمد داس مه، وکیل پایه یک دادگستری و فعال در زمینه محیط زیست، قریب ده سال است که در زمینه مسائل زیست محیطی فعالیت می کند. وی سعی کرده به عنوان وکیل محیط زیست بصورت رایگان فعالیت کند. داس مه حالا به عنوان مسئول كميته حقوقي شوراي هماهنگي تشكل هاي محيط زيست و منابع طبيعي خوزستان، پیگیر پرونده پروژه تنگ تکاب است. پروژه ویلاسازی در تنگ تکاب بهبهان چند وقتی است توسط فعالان محیط زیست خوزستان در رسانه ها مطرح است. فریاد خوزستان در این شماره به سراغ محمد داس مه رفته تا جزئیات بیشتری از ماجرا را برای مردم شرح دهد.


فریاد خوزستان: چرا منطقه تنگ تکاب جزء اراضی ملی محسوب نمیشود؟
منطقه تنگ تکاب در محدوده ی محافظت شده خائیز هست. منطقه محافظت شده خائیز هم اراضی ملی دارد هم مستثنیات دارد. اما ما هم معتقدیم این ۳۲ هکتار هم ملی است و دادستان کل کشور باید ورود کند اگر اداره منابع طبیعی استان تشخیص داده مستثنیات هست، اشتباه تشخیص داده چرا که قانونگذار میگوید اراضی ملی مشخصه هایی دارد: ۱- این که سابقه کشت زرع در آن نباشد. ۲- شیب اش بالای ۴۵ درجه باشد. ۳- سنگلاخی باشد. ۴- تپه ماهوری باشد. من یک سند دارم که کتمان کرده بودند و به ما نشان نمیدادند نامه ای از وزارت جهاد کشاورزی است که تأکید کرده این اراضی منسوب به فرخ کدخدایی، شیبش بالای ۶۵ درجه، فاقد هر گونه سابقه کشت زرع، تپه ماهوری، سنگلاخی و مرتفع است. من این نامه را دارم. این مشخصه ملی هست و من میتوانم این نامه را در اختیار شما بذارم. من به عنوان دبیر کمیته حقوقی انجمنهای خوزستان، من از دادستانی کل کشور میخواهم یک هیئتی متشکل از دادستانی کل کشور، سازمان بازرسی کل کشور ورود کنند به مسئله.
شما میدانید که هر روز و هر وقت مرتب آرای مختلفی سریعا صادر میشه و اراضی با بیش از ۵۰ الی ۶۰ سال سابقه کشت زرع داشته از دست مردم با تعیین عنوان سابقا تپه ماهوری بوده، گرفته و ملی میشود. من پیامک قائم مقام وقت اداره کل منابع طبیعی استان دارم. آقای رییس زاده که گفته اگر گفتن این مستثنیات هست، بس اشتباه کردند. این سند را دارم.

فریاد خوزستان: پیگیری های فعالان محیط زیست مبنای قانونی دارد؟
ما یازده جهت و مبنای داریم. این یکی از جهات هست. حسب مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، شهرکهای گردشگری نباید در مناطق چهار گانه محیط زیستی مستقر باشند. من این مصوبه را دارم. تنگ تکاب در محدوده ی منطقه محافظت شده خائیز هست.

فریاد خوزستان: چه کسانی پشت پرده این پروژه هستند؟
شخص آقای استاندار حامی آن است. شخص اول یا مالک این پروژه آقای فرخ کدخدایی هستند که بهبانی اصیل نیز هستند. من شخصا با استاندار صحبت کردم استاندار به صراحت گفتن بله من خودم شخصا پشت ماجرا هستم من شخصا پیگیری کردم و در چند کمیسیون تصویب شد. ایشون (فرخ کدخدایی) سرمایه گذار هستند. من به اقای استاندار گفتم صدای محیط زیست، منتقدان، جامعه مطالب گر، مخالفان و مذهبیون بشنوید در جواب من گفتن چون بی بی سی گفته من حامی استراتژیک کدخدا هستم و شما این خبر از آنجا گرفتید حرف شما را گوش نمیدهم. من به ایشان گفتم مرد مومن روزنامه جام جم صدا وسیما، خبرگزاری فارس، خبرگزاری تسنیم و ایرنا هست چه نیازی هست آدم برود سراغ بی بی سی. قبل از گزارش بی بی سی تمام ظرفیتهای دموکراسی یعنی صدای فعالان محیط زیست و جامعه مطالبه گر در جامعه هست بسترها مهیا بوده؛ تیتر یک روزنامه جام جم که متعلق به صدا و سیماست در خصوص تنگ تکاب بوده، صدا و سیما در شبکه ۱ و ۳ در این خصوص برنامه گذاشت، خبرگزاری فارس خانم خباز با بنده چندین مرتبه مصاحبه داشته، خبرگزاری ایرنا متعلق به دولت، خبرگزاری ایسنا، تسنیم و اسکان نیوز ببینید. اصلا هیچ دلیلی ندارد آدم به دامن معاند برود. به استاندار گفتم هر وقت حرفتون تمام شد بیاید ماهوی بحث کنیم. ماهوی بحث نمیکنند.

فریاد خوزستان: با توجه به اینکه قرار است پروژه در ابعاد محدود اجرا بشه به نظر شما به عنوان یک فعال محیط زیست آیا میشود همچنین کاری را با نظارت و آسیب کمتر اجرا کرد؟
این پروژه طبق دستور العمل طرحهای مدیریت مناطق محافظت شده ابلاغیه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تحت عنوان نشریه ۲۵۷، منطقه محافظت شده فاقد دون تفرجی گسترده و متمرکز است. لذا احداث هر گونه شهرکی چه به صورت اکولاژ چه به صورت پایه های بتونی کاملا خلاف قانون است. مبنای قانونی ندارد. ببینید شورای عالی شهرسازی میگوید باید در محدود مناطق محافظت شده نباشد. باید کاربری آن عرصه باقی نباشد. آقای کدخدایی خودشان در کلیپی که پر کرده میگه عرصه این باقی بوده.
این زمین ها را در کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ سازمان جهاد کشاورزی و کمیسیون تقویم، متری هزار و دویست تومان ارزشگذاری کردند. در واقع باید قیمت روز ارزش گذاری میکردند یعنی متری سیصد هزارتومان. این یعنی فساد. این پرونده در سازمان بازپرسی اهواز و سازمان بازرسی کل کشور تحت رسیدگی هست.

فریاد خوزستان: اساسا واگذاری زمین ها با فساد شکل گرفته بود؟
جواب: ارزشگذاری همراه با فساد هست. من خودم در جلسه دادگاه گفتم برای دختر ۵ ساله ام پفک میگیرم دو هزار و پونصد هست، چطوری این زمین های متری سیصد هزار تومن با قیمت هزار و دویست تومن ارزش گذاری کردید؟ قانونگذار میگه قیمت روز اراضی، تازه اینها همش حرف ما نیست. ببینید سند ملی محیط زیست ابلاغیه از سوی مقام معظم رهبری است در راستای بند اول اصل ۱۱۰، حضرت آقا سیاستهای کلی نظام را در امر محیط زیست تبیین میکند. خب در آن جا میفرماید از مبدا که سال ۱۳۹۰ تا مقصد که سال ۱۴۰۴ هست عرصه مناطق چهارگانه از ۱۱ درصد به ۱۷ درصد افزایش پیدا کند. خب به نظر شما اگر سیصد و بیست هزار متر مربع سنگ کشی بشه و ساخت ساز بشه چه بصورت اکولاژ چه به صورت پایه های بتونی، آیا عرصه مناطق چهارگانه کاهش پیدا میکند یا خیر؟ این برخلاف سند ملی محیط زیست هست. ببینید معاون قضایی دادستان کل کشور نامه ای به سازمان بازرسی آقای هادی سراج میفرستن این نامه را دارم و برای شما میفرستم. در این نامه گفته طرح تنگ تکاب بر خلاف سند ملی محیط زیست مقام معظم رهبری هاست. موضوع حادتر از این حرفا هست.

فریاد خوزستان: حامیان پروژه ادعا دارند این پروژه اشتغالزایی و درآمدزایی دارد؟
اصلا ندارد من دلیل دارم. این پروژه در گزارش ارزیابی شان در بخش امر اشتغال زایی کلا ۲۰۰ الی ۳۰۰ کارگر مستقیم برای مدت ۵ سال میتواند بگیرد. که در مقابل این تعداد هزینه که از بیت المال گرفته شده خیلی زیاد هست. ۳۲۰ هزار مترمربع اگر با قیمت متری ۳۰۰ هزار تومان به فروش میرسید ۸۰ درصد این مبلغ باید به حساب خزانه واریز شود، اما ۳۲۰ هزار متر مربع با قیمت هزار و دویست تومان فقط دویست میلیون تومان به حساب خزانه ریخته شده است. از طرف دیگر اشتغال زایی و گردشگری در مناطق آزاد جایز میباشد. این طرح با سند ملی محیط زیست که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ شده، با کنوانسیون ژانیرو تنوع زیستی، با مصوبه شورای عالی شهرسازی محیط زیست و با دستور العمل های طرحهای مدیریت مغایرت دارد. فعلا موانع حقوقی را گفتم ابعاد فنی اش را هم یه شما میگویم.

فریاد خوزستان: مالک پروژه در جایی مصاحبه کرده جانمایی پروژه در ضلع شمال شرق و در معرض تردد حیوانات وحشی یا بز کوهی نیست؟
من سند دارم یک سند پنج صفحه ایی دارم که دادستان کهگیلویه ودادستان بهبهان در گزارشی که تنظیم میکنند خطاب به دادستان کل کشور میگویند این طرح بر خلاف روح قانون محیط زیست و حضور با تخریب غیر قابل جبران میباشد در زمانی که از طرح بازدید و بررسی میکردم با چشم های خودم دیدم گله هایی از بزهای وحشی را در همین محدوده ۳۲هزار هکتاری مشاهده کردم. (دادستان کهگیلویه)
در همین محدوده پلنگ کشته شده. دادستان بهبهان به دادستان کل کشور نامه نوشت که در همین محدوده پیله های پلنگ را شخصا بر روی دستان محافظان محیط زیست مشاهده کردم سازمان حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه استخوان در گلو دارد. از اقای کلانتری میترسند. سازمان محیط زیست خوزستان چکاره ی این موضوع اند؟ حسب مصوبه ی شورای عالی محیط زیست تنگ تکاب که نقطه ی محدود منطقه ی محافظت شده ی خاِئیز زیر نظر اداره ی محیط زیست کهگیلویه و بویر احمد است . اداره کهگیلویه و بویر احمد قبلا با این طرح مخالفت هایی کرده است . چرا مدیریت متمرکز نیست طبق شورای عالی محیط زیست زیر نظر اداره کهگیلویه و بویر احمد است چرا سازمان حیط زیست خوزستان دارد اظهار نظر میکند این خودش تخلف است.

فریاد خوزستان: محیط زیست خوزستان با مالک پروژه همراهی میکند؟
بسیار، مصاحبه دادستان بهبهان در کنفراس مطبوعاتی را بخوانید محیط زیست کهگیلویه و بویر احمد بسیار مخالفت کرد و محیط زیست خوزستان الا ماشاءالله تا توانستند برای کدخدا هرگونه مجوزی را صادر کردند و تخلفات بسیار من سند های بسیاری دارم و برای شما میفرستم.
فریاد خوزستان : وقتی دادستانی حکم به توقف پروژه دادند اکنون چگونه راه اندازی شد؟
راه اندازی نشده این ها از طریق شورای حفاظت اراضی ملی و منابع طبیعی استان خوزستان تحت عنوان سرمایه گذار هست ولی ما را در این جلسات نخواستند ولی کدخدایی را خواستند. ما این را به دادستان کل کشور منعکس کردیم. آقای خادمی نماینده ایذه به آیت الله رئیسی نامه کتبی زد و از آقای اسماعیلی دستور گرفت. ما شاکی هستیم باید به حرف ما استناد کنند نه حرف یک سرمایه گذاری که در بانک ملت یکی از بدهکاران عمده بانکی است. برید بانک ملت بهبهان و بپرسید که آیا آقای کدخدایی بدهکار عمده هست یا خیر؟

فریاد خوزستان: پس اینکه میگویند این پروژه مواهب اقتصادی و اشتغالزایی ودرآمدزایی دارد در واقع خودشان سابقه خوبی ندارند.
ببینید اینها چه بلایی سر کشور آوردند برادر … که باز هم مورد حمایت «آقای ش» هست در سالار آباد بهبهان در اراضی زراعی و کاربری صنعتی شهرک ویلایی داشته ببینید با این شهر چکار کردند. یک کارخانه قدیمی آجر ماشینی با قدمت چهل ساله با هفتاد کارگر خریداری کرد، تعدیل کارگر کرد همه را روان خانه هایشان کرد و ویلا ساخت. در صورتی که در همان زمان رهبری میگفت: کارخانه ها را تعطیل نکنید و به جای آن ساخت و ساز ویلا نکنید اما «آقای ف.ک» تو همین زمین ها حدود ده ها یا ۵ الی ۶ هکتار، اراضی زراعی بوده و ایشان از کمیسیون تبصره ۱ماده ۱مجوز هم نداشت و ویلا سازی میکرد.
من به دادستان بهبهان گفتم، دادستان بهبهان علیه اش اعلام جرم میکرد. باز «آقای ش» به جهاد کشاورزی گفته علیه ف.ک شکایت نکنید تحت عنوان سرمایه گذار. عوارض ۸۰ درصد خزانه ، عوارض موضوع ماده ۲ کمیسیون طرح کاربری که به حساب بیت المال نداده هیچ، یک کارخانه با ۷۰ کارگر که این کارخانه ماشینی به خانه ی برتر خوزستان معروف بود خریداری کرد کارگران را اخراج کرد و خط تولید را تعطیل کرد! به جای آن برای اغنیا و پزشکان ویلا ساخت من میخواهم «آقای ک» بیاید در مناظره تا من بگم برخلاف صحبت های رهبری، «آقای ف.ک» کار کرده یا نه ما اینها را به آقای ربیعی هم گفتیم.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.