امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Thursday, 25 April , 2024
امروز : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 1132
  پرینتخانه » آرشیو, دسته مطالب اسلایدری, کارآفرینی و اقتصاد تاریخ انتشار : 28 ژانویه 2021 - 10:02 | | ارسال توسط :
هفته نامه فریاد خوزستان - شماره 15

در مسکن بسیجیان اهواز چه خبر است؟

در مسکن بسیجیان اهواز چه خبر است؟ گزارشی از وضعیت تعاونی مسکن شماره ۴ بسیجیان اهواز شماره ۱۵ هفته نامه فریاد خوزستان یازدهم آبان­ماه امسال بود که تصاویر ضرب­وشتم فردی توسط چند ضارب در فضای مجازی منتشر شد. سوالات بسیاری در افکار عمومی شکل گرفت که ماجرا از چه قرار است و چه کسانی و […]

در مسکن بسیجیان اهواز چه خبر است؟

در مسکن بسیجیان اهواز چه خبر است؟

گزارشی از وضعیت تعاونی مسکن شماره ۴ بسیجیان اهواز

شماره ۱۵ هفته نامه فریاد خوزستان

  1. یازدهم آبان­ماه امسال بود که تصاویر ضرب­وشتم فردی توسط چند ضارب در فضای مجازی منتشر شد. سوالات بسیاری در افکار عمومی شکل گرفت که ماجرا از چه قرار است و چه کسانی و چرا آن شخص را مورد ضرب و شتم قرار داده­اند؟ پیگیری حادثه، ما را به یک ماجرای عجیب و پیچیده در مورد یک تعاونی مسکن در اهواز رساند. تعاونی مسکنی که به نام بسیج فعالیت می کند اما ذیل بسیج و سپاه نیست و باعث بدنامی بسیج نیز شده است. هفته نامه فریاد خوزستان در این شماره به بخشی از مسائل مطروحه در مورد تعاونی مسکن شماره ۴ بسیجیان اهواز از بدو شکل­گیری تاکنون می­پردازد.

  1. جنگ تمام شد و تعداد زیادی از رزمندگان سپاهی و غیره که سال ها برای دفاع از اسلام و ایران به جبهه ها رفته بودند وقتی برگشتند زن و بچه هایشان بی سرپناه بوده و هر ساله آلاخون‌ والاخون بدنبال سرپناه بودند.‌ حالا به فکر تأمین خانه و کاشانه ای برای زن و فرزندان خود افتادند. تعدادی از این عزیزان رزمنده در اهواز دور هم جمع شده تا با پرداختن مبالغی بتوانند در کنار هم زمین خریداری کرده و مسکن بسازند. اما در این مسیر چه سختی ها و رنج ها و مرارت ها که نکشیدند. حالا که کمتر از ۳۰ سال از آن ایام می گذرد باز فرزندان شان گرفتارند. اما ماجرا از چه قرار است؟

  1. نخست بدنبال تأمین زمین از زمین شهری رفتند. به دنبال اعلام زمین شهری در سال ۷۲ مبنی بر عدم امکان تأمین زمین جهت ساخت مسکن برای حدود ۶۰۰ نفر از رزمندگان دوران دفاع مقدس، سپاه اهواز جلسات متعددی را با مسئولین وقت اهواز و استان جهت حل این مشکل برگزار کرد. تنها راه­حلِ مشکل، خرید قطعه­زمینی آزاد و با قیمت مناسب اعلام گردید. به همین دلیل، زمینی به مساحت ۳۴ هکتار متعلق به ورثه مرحوم تخشاء واقع در جاده خرمشهر، روبروی شرکت سپنتا به قیمت ۷۴ میلیون تومان خریداری و تأمین این مبلغ بین افراد تقسیم شد.

  1. پس از هماهنگی با اداره کل تعاون، شرکت تعاونی شماره ۱ بسیجیان تأسیس و بنا شد ادامه روند قانونی کار (تفکیک و افراز و واگذاری به اعضا و …) از طریق این تعاونی صورت پذیرد. شرکت مذکور پس از ثبت و اعلام موجودیت، در سال ۷۶ سند زمین را به نام خود منتقل کرد اما بعد از دو سال به علت عدم رضایت اعضا از موقعیت منطقه، کار ساخت مسکن متوقف شد. از شهریور سال ۷۹ مؤسسه تأمین مسکن بسیجیان تحت نظر بنیاد تعاون بسیج، فعالیت جدیدی را برای رفع مشکلات آغاز نمود. با خروج ۱۲۵ نفر از اعضای تعاونی، قطعه-زمین جدیدی در کیانشهر برای ۵۳۰ نفر از رزمندگان در نظر گرفته شد.

  1. توافقات اولیه صورت پذیرفت و نقشه­های آماده­سازی و پلاک­بندی اراضی کیانشهر آماده شد، اما سازمان مسکن و شهرسازی اعلام کرد که باید یک تعاونی مسکن مستقل از بسیج، ذیل اداره تعاون ایجاد شود تا واگذاری زمین به تعاونی و سپس اعضا طبق قانون انجام شود. تعاونی مسکن شماره ۴ بسیجیان اهواز که از سال ۸۱ با ۲۲ عضو برای دریافت ۲۲ قطعه زمین در پردیس شکل گرفته بود، با به عضویت در آوردن اعضای تعاونی شماره ۱، ادامه کار را برعهده می­گیرد.

  1. تعاونی شماره ۴ پس از تحویل گرفتن زمین از موسسه تامین مسکن بسیجیان سپاه، اقدام به دریافت شماره پلاک­های ثبتی و افرازنامه­ها از اداره ثبت نمود و بعد از آن اراضی مذکور توسط سازمان مسکن و شهرسازی قیمت­گذاری گردید و در نهایت قیمت ۷۸۰ میلیون تومان بابت ۲۳۷ پلاک به مساحت ۶۰۲۰۶ متر مربع پرداخت شد. متاسفانه به دلیل نبود نظارت کافی و اینکه این تعاونی نه کامل زیر نظر سپاه و نه کامل زیر نظر اداره تعاون بود، مشکلات فراوانی در ساخت­وساز فازهای ۱ و ۲ بوجود آمد که باعث شد مدیران وقت تعاونی آقایان ج و ع استعفا دهند و شخصی به نام ع.ش به هیات مدیره راه یابد.

  1. ع.ش با نشستن بر صندلی مدیرعاملی، کم­کم اعضای خانواده و نزدیکان خود را به عنوان هیات مدیره معرفی می­کند. تعاونی مذکور که قانوناً باید ذیل اداره تعاون باشد (نبود) یا بطور کامل ذیل بسیج باشد (نبود)، متأسفانه در سایه سوءاستفاده از عنوان «بسیج» و با همکاری برخی افراد، مسائل متعددی را دامن می­زند. در ذیل به بخشی از زوایای این پرونده اشاره می­کنیم:
  • مبهم بودن سرنوشت قطعه زمین اولی که در مسیر خرمشهر خریداری شد.
  • علی­رغم پنج ساله بودن دوره عضویت هیات مدیره تعاونی و ضرورت برگزاری مجمع عمومی در پایان پنج سال، آقای ش و هیات مدیره خانوادگی­اش در این سالها مجمع عمومی را برگزار نکرده و در مواردی که کار از طرف اداره تعاون با مشکل روبرو می­شد، صورتجلسه­ای با امضای اعضای تعاونی ارائه می­کرد، درحالی که اکثریت آن افراد منکر امضای خود هستند. در صورت فشار و حساسیت، معدودی از افراد مرتبط را به عنوان مجمع عمومی دعوت می­کرد و اکثر اعضا از تصمیم­گیری­ها بی اطلاع بوده­اند.
  • وی در پاسخ به انتقادات اعضا درباره عملکرد خود، مکرراً بیان می­دارد که من به شما جوابگو نیستم و فقط به سپاه پاسخگو هستم. در میان منطقه هم پخش کرده است که او با فلان مسئول سپاه هماهنگ است تا کسی مقابل اقدامات وی نایستد. سوء استفاده از عنوان بسیج برای یک تعاونی، که با سایر تعاونی­ها فرقی ندارد، تا به حدی بوده که برخی مسئولین قضایی و اداری هم بخاطر نام تعاونی، آن را منتسب به سپاه می­دانند، در حالیکه اینگونه نیست و سپاه می­تواند به خاطر سوء استفاده از عنوان بسیج و سپاه فرد مذکور را تحت پیگرد قرار دهد.
  • در بازدید به عمل آمده توسط سید ناصر موسوی عضو شورای شهر اهواز به همراه شهردار منطقه از محله بسیجیان کیانشهر (فاز ۶ پروژه) و مشاهده عینی تخلفات این تعاونی در ساخت­وسازها (از قبیل نداشتن مجوز و اجازه ساخت از شهرداری، ساخت­وساز بر خلاف نقشه ارائه شده از مسکن و شهرسازی، تعدی به حریم راهها و …) توصیه­ها و دستوراتی برای برخورد و ممانعت از ادامه ساخت­و­ساز در آن محل صادر کرد که متاسفانه در این زمینه هم اقدامی صورت نگرفت.
  • برای انجام خرید و فروش­های غیرقانونی زمین­ها و واحدهای آپارتمانی، با همکاری بنگاه­داری به نام «ع»، یک بنگاه املاک غیرقانونی در محله ایجاد کرده و کلیه معاملات را در این بنگاه انجام داده است!
  • مطابق شنیده­ها، از جمله موارد معامله غیرقانونی واحدهای مسکونی، تحویل دو واحد از واحدهای ساخته شده با پول اعضا به فردی به نام «ن» صاحب نمایشگاه ماشین در مسیر کوت­عبدالله در ازای تحویل دو دستگاه ماشین شاسی­بلند پلاک اروندی است. مورد دیگر، تحویل دو واحد مسکونی به آقای «ا» از مدیران بانکی در قبال پرداخت تسهیلات غیرقانونی است!
  • گرفتن وام بانکی ساخت مسکن پس از ساخت و تحویل منزل به اعضای تعاونی و بدون اطلاع آنها از دیگر تخلفات است. اسناد منازل اعضا بدون اطلاع آنها در رهن بانک مسکن قرار گرفته و بانک برای آزادسازی اسناد، مبالغ وام­ها را طلب کرده است!
  • یکی دیگر از اتفاقات عجیب این پرونده بدهی میلیاردی به شرکت توزیع برق و شرکت آب و فاضلاب است. هرچند که آب و برق مصرف شده در کارگاه ساختمان­سازی جزء هزینه­های ساخت بوده و توسط اعضا به تعاونی پرداخت شده، اما مدیریت تعاونی با عدم پرداخت پول آب و برق طی چند سال، تعاونی را به مبلغی حدود یک میلیارد و یکصد میلیون تومان بدهکار سازمان برق نموده است. جالب اینجاست که شرکت برق در این مدت واکنش متناسبی نشان نداده و بجای مراجعه به تعاونی، به اعضا مراجعه نموده و برق واحدها را قطع کرده است. همچنین بدهی میلیاردی تعاونی به شرکت آب و فاضلاب هم بین اعضا تقسیم شده و به علت تاخیر در پرداخت، مشمول جریمه هم گردیده است!!
  • مدیرعامل تعاونی به اعضا اعلام کرده که تعاونی بیش از دو بار پروانه ساخت را تمدید نموده و مبلغ آن بیش از یک میلیارد تومان است و اعضا باید این مبلغ را پرداخت کنند. سه سال قبل هم موقع تسویه حساب و تحویل واحدهای فاز ۶، مبلغی را تحت عنوان تراکم طبقاتی از کلیه اعضا و به قیمت­های متفاوت دریافت کرده که با تحقیق از شهرداری مشخص شد که نه مبلغ تراکمی از طرف شهرداری مشخص و به حساب شهرداری واریز شده و نه بیش از یکبار پروانه ساختی گرفته شده و اساسا خیلی از ساخت­وسازهای جدید بدون پروانه ساخت می­باشند.

ایجاد مشکل برای برخی نمایندگان اعضای تعاونی: برخی از اعضا با مشاهده تخلفات پیش­گفته، شروع به پیگیری مسأله از طریق نهادهای نظارتی کردند که متأسفانه مشکلاتی برای آنها ایجاد شد. آقای حسن جلالی­فر، جانباز و بازنشسته سپاه به عنوان نماینده اعضا جهت پیگیری تخلفات تعاونی با مشکلات و فشارهای زیادی روبرو گردید؛ از حمله به همسر وی و ضرب و جرح او، تا سایر پرونده­سازی­های عجیب.

دیگر نماینده اعضا، آقای هادی داغری است. او معلم جوان آموزش و پرورش است که خود فرزند مرحوم داغری سرهنگ بازنشسته نیروی انتظامی از اعضای تعاونی می­باشد. وی با توهین­ها و ناسزاها و تهدیدهای زیادی روبرو شده است. او به دلیل شهادت دادن در شعبه ۲۱ دادیاری دادگاه انقلاب، در موضوع ضرب و جرح همسرجلالی، با برخورد عجیبی مواجه شده و بازداشت شد! برخی مسئولین هم به داغری می گویند که پیگیر موضوع تعاونی و شهادت دادن در دادگاه نباش. من برای رضای خدا تو را نصیحت می­کنیم چون این شخص قدرت زیادی دارد و شما توان رویارویی با این شخص را ندارید.

  1. در ادامه این ماجرا صبح روز یکشنبه ۱۱/۸/۹۹ برخی اعضای خانواده و بستگان مدیرعامل تعاونی به همراه مرتبطین خود با انواع سلاح سرد به محل سکونت هادی داغری رفته و جلوی درب منزل و در انظار عمومی و در مقابل زن و بچه، وی را مورد ضرب و شتم شدید قرار می­دهند، بگونه­ای که بیهوش شده و در بیمارستان گلستان بستری می­گردد. حالا بیش از چند ماه است که متهمان بازداشت نشده و مورد بازخواست قرار نگرفته اند، درحالی­که چهره و پلاک ماشین آنها در دوربین­های مداربسته ضبط شده و اسامی آنها نیز مشخص­ است! داغری در دادسرا طرح شکایت کرده اما تا به امروز هیچ کدام از ضاربین دستگیر نشده­اند.
  2. تهدیدها و تحرکات در منطقه ادامه دارد. در حال حاضر پرونده تخلفات گسترده و میلیاردی این تعاونی توسط اداره کل تعاون تشکیل و به دادگاه ارجاع شده و در حال پیگیری است. ولی روند به کُندی پیش می­رود و این وضعیت شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست. نظامی که برای برپایی آن خون هزاران شهید بر زمین ریخته است.

 

| منبع خبر : فریاد خوزستان
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.