امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 19 March , 2024
امروز : سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲
شناسه خبر : 1015
  پرینتخانه » آرشیو, پرونده ویژه, دسته مطالب اسلایدری, سیاسی تاریخ انتشار : 07 آگوست 2020 - 15:39 | | ارسال توسط :
هفته نامه فریاد خوزستان - شماره 6

مقصد بعدی استاندار خوزستان؛ کرسی مدیریتی یا صندلی دادگاه؟!

غلامرضا شریعتی استاندار پرحاشیه خوزستان، کسی است که نامش با بحران های زیادی گره خورده و نوع مدیریتش را بارها زیر سوال برده. اخیرا اما نام شریعتی با ماجراهای دیگری همراه شد. ماجراهایی که یک سرش در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی بود و سر دیگرش در هفت تپه و مشکلات کارگران آن.

مقصد بعدی استاندار خوزستان؛ کرسی مدیریتی یا صندلی دادگاه؟!

مقصد بعدی استاندار خوزستان؛ کرسی مدیریتی یا صندلی دادگاه؟!

هفته نامه فریاد خوزستان، شماره ششم، پنج شنبه ۱۶ مرداد ۹۹

دبیر پرونده رها عبداللهی

۱

غلامرضا شریعتی استاندار پرحاشیه خوزستان، کسی است که نامش با بحران های زیادی گره خورده و نوع مدیریتش را بارها زیر سوال برده. اخیرا اما نام شریعتی با ماجراهای دیگری همراه شد. ماجراهایی که یک سرش در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی بود و سر دیگرش در هفت تپه و مشکلات کارگران آن.

ذکر خیر شریعتی در چندین جلسه دادگاه، حرف و حدیث های زیادی ایجاد کرد  و گمانه ها را فراتر از برکناری، حول  کشیده شدن پایش به دادگاه امید اسدبیگی دوست و شریک تجاری دیروز و شریک جرم احتمالی امروز باز می کند. اسدبیگی مدیر عامل جوان شرکت نیشکر هفت تپه این روزها به اتهام سردستگی باند قاچاق ارز در حال محاکمه است. اصلی‌ترین اتهام اسدبیگی این است که وی ۵/ ۱ میلیارد دلار ارز دولتی وارد کرده‌، ولی به‌جای واردات کالا و تجهیزات، ارزها را در بازار آزاد به فروش رسانده و از قبل تفاوت قیمت دلار دولتی و آزاد سود هنگفتی به جیب زده است.

۲

  • اولین بار سال ۹۷ بود که نام شریعتی با نیشکر هفت تپه و مدیرعامل پردردسرش گره خورد؛ وقتی که خبر اعتصابات کارگران به خاطر شش ماه تعویق پرداخت ها در کشور پیچیده و نگاه رسانه ها و مسوولان را به آن جلب کرده بود و همه می خواستند بدانند مگر در شرکت نیشکر هفت تپه با این ثروت عظیم و سابقه طولانی چه خبر است که کارگرانش شش ماه بدون حقوق مانده اند!

این جلب توجه می توانست منجر به نگاه اساسی به مشکل شرکت و کوتاه شدن دست مدیرعامل نالایق آن و اصلاح روند معیوب واگذاری، شود. اما برخی نامه نگاری ها مسیر توجه دولت را تغییر داد.

درهمان روزها، استاندار خوزستان در نامه‌ نگاری با هیئت دولت به خطر وجود داعش و فرقه‌های ضاله در جمع کارگران هشدار داده و خواستار ورود جدی دولت برای حمایت از شرکت شد.(خبرگزاری فارس)

 

۳

در این نامه‌نگاری، شریعتی ادعا می کند اسدبیگی چند خط تولید راه انداخته و صنایع جانبی را توسعه داده؛اما بعدها در بازدید بازرسان خلاف بودن گزارش های شریعتی و پیشرفت نداشتن اغلب صنایع جانبی اثبات شد!

در همان ایام پس از اعتصابات پاییز و زمستان ۹۷ که شرکت در وضعیت نامعلومی قرار گرفته، اسدبیگی متواری و پرونده اش به علت قاچاق ارز در دادستانی تهران گشوده شده بود، گمانه ها برای برکناری وی قوت گرفت. اما به ناگاه در انتهای سال بازگشت او به هیات مدیره به علت حمایت برخی مدیران دولتی نگاه ها را به سمت شریعتی با سابقه دوستی و شراکت و حمایت از امید متوجه کرد.

۴

  • دومین بار اردیبهشت ماه بود که در رسانه ها نام شریعتی با اسدبیگی همراه شد؛ هنگامی که القاصی مهر دادستان تهران از به جریان افتادن حکم چند نفر از متخلفان ارزی از جمله امید اسدبیگی خبر داد، شنیده شد افراد و جریاناتی در استان در حال تلاش برای جلوگیری از برگزاری دادگاه یا حداقل غیرعلنی شدن آن هستند؛ با این استدلال که حواشی دادگاه هفت تپه را ناامن می کند. افشاگری رسانه ها و مطالبه گران استان در حمایت از محاکمه اسدبیگی و البته شجاعت قاضی مسعودی مقام در مقابله با مفسدان سبب خنثی شدن تلاش این عده شد. گرچه از ابتدای شروع زمزمه های مخالفان، ظن این می رفت که نام شریعتی هم در بین فشارآورندگان به قاضی باشد؛ اما تذکر قاضی مسعودی مقام در جلسه دوم دادگاه این ظن را به یقین تبدیل کرد که گفت: «استاندار خوزستان و بالاتر از ایشان هم حق دخالت در دستگاه قضا را ندارند.»(مشرق نیوز)

تذکر قاضی، شریعتی را با این سوال بی جواب رسانه ها مواجه کرد که چرا او باید در روند دادگاه این متهم ارزی دخالت کند؟

۵

  • موضوع دیگری که مثل یک بمب خبری شریعتی را در مرکز توجه و انتقاد شدید قرار داد، مطالبی بود که در همان جلسه دوم دادگاه از سوی نماینده دادستان درباره همسر استاندار خوزستان مطرح شد. وی گفت: «یک اتهام دیگر اسدبیگی، آلوده کردن مسئولین بوده است. اسدبیگی اعتقاد دارد هر کسی را در هر مقامی میتوان خرید! همسر استاندار خوزستان اعتراف کرده که هزینه سفر استاندار و خانواده وی (چندین خانواده و وابستگان) را اسدبیگی داده؛ هزینه بلیط‌ها و تور ۲۵ هزار دلار شده است! اسدبیگی به‌واسطه شخصی به اسم علی اکبر میرزائی مبلغ ۲۰۰ هزار دلار به همسر استاندار خوزستان داده است!»

۶

پس از اظهارات نماینده دادستان، اسدبیگی در دفاع از استاندار خوزستان گفت: «دکتر شریعتی مردی شریف و پیگیری است. بله حامی من بوده و خوب هم از من حمایت کرده. ولی فرد متمولی است و چندین آزمایشگاه دارد و نیازی به ۲۵ هزار دلار من ندارد!»

البته این استدلالی بود که رسانه های حامی شریعتی و حتی مدعی بی طرفی و انصاف نیز در دفاع از وی نوشتند. انگار مبلغ رشوه تعیین کننده اثبات یا عدم اثبات وقوع آن است. درهرحال اعتراف همسر شریعتی به دریافت این پول بهترین دلیلی است که ثابت می کند تمول نمی تواند مانع دریافت رشوه گردد.

شریعتی در واکنش به انتقادها و سوالات پیرامون مطالب مطرح شده در دادگاه به خبرنگاران گفته بود: «ماه پشت ابر نمی ماند و به زودی حقایق روشن می شود.»

۷

  • اتفاقات جلسه چهارم دادگاه درست چند روز پس از این جمله مبهم شریعتی شبیه بیرون آمدن ماه از پشت ابر بود. اما نه آنطوری که او می خواست. اظهارات متهم جلالیان مدیر شعب استان تهران بانک کشاورزی در جلسه چهارم دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان ارزی نشان داد نقش شریعتی در پرداخت شدن ارز به اسدبیگی فعالانه تر از چیزی بوده که تصور می شده. ماجرا از این قرار بوده که به دلیل عدم رفع تعهدات ارزی، تخصیص ارز به اسدبیگی و شرکایش غیرقانونی بوده؛ اما بانک کشاورزی در سال ۹۶ به وی به عنوان یک مشتری ویژه، بدون ضوابط، ۲۵۰ میلیون دلار ارز داده است.

شاه محمدی، نماینده دادستان خطاب به جلالیان گفت: «شما باید اعلام کنید این امر به سفارش چه اشخاصی بوده است؟»

۸

جلالیان پس از قدری طفره رفتن نهایتا اظهار کرد: «در ۱۶ آبان ۹۶ جلسه‌ای با حضور استاندار خوزستان و امید اسدبیگی در دفتر شهیدزاده، مدیرعامل وقت بانک کشاورزی برگزار شد و بر اساس این جلسه مقرر شد ما به اسدبیگی ارز پرداخت کنیم. خود اسدبیگی باید پاسخ بدهد که در جلسه استاندار، شهیدزاده و سایر مدیران بانک کشاورزی چه گذشته است و به چه علت به ایشان ارز تخصیص پیدا کرده است.»

در همین جلسه قاضی مسعودی مقام ضمن انتقاد صریح از برخی مسئولین بیان کرد: «اگر به فساد هر مسئولی در این پرونده برسیم، حتما مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.»

۹

بیرون آمدن ماه از پشت ابر موجب شد شریعتی برای سفید کردن خود دست به دامان رسانه ها شود و تور رسانه گردی راه بیاندازد. حدود یک هفته مصاحبه های شریعتی تیتر یک روزنامه اعتماد و خبرگزاری های ایسنا، همشهری، انصاف نیوز و حتی صداوسیما شد. آن هم در اوج سخت ترین روزهای خوزستان از نظر بحران بی آبی و وضعیت قرمز کرونا و همین امر موجب تیزتر شدن تیغ انتقاد فعالان رسانه استان درباره او شد.

۱۰

در هرحال شریعتی به خاطر اتهامات مربوط به پرونده ابرمتهم بزرگترین پرونده فساد ارزی تاریخ کشور، که بخشی از آن رسانه ای شده، به احتمال پرونده ای در دست تکمیل در دادسرای تهران خواهد داشت، اما این روزها رسانه ها فارغ از بررسی این اتهامات، در گیر شایعات و گمانه ها پیرامون رفتن یا ماندن شریعتی این استاندار پرحرف و حدیث هستند. برای عده ای بررسی جایگزین های احتمالی او و برای عده ای دیگر اعلام مقصد بعدی این مهره محبوب روحانی و واعظی جذابیت دارد. برخی هم نگرانند جایگاه بعدی شریعتی برای او مصونیتی ایجاد کند که تشکیل پرونده قضایی برای وی در دادسرا را با وقت کشی ها و دست اندازهای فرساینده مواجه کند.

 

نویسنده : رها عبداللهی
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.