امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Thursday, 18 April , 2024
امروز : پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 756
  پرینتخانه » دسته مطالب اسلایدری, سیاسی تاریخ انتشار : 14 فوریه 2019 - 15:36 | | ارسال توسط :

عملکرد ۱۸ نماینده خوزستان در ۶ ماه اخیر / برخی نماینده ها هیچگونه فعالیتی در صحن نداشته اند

فریاد خوزستان با استناد به خبرگزاری “خانه ملت” بررسی می کند: عملکرد ۱۸ نماینده خوزستان در ۶ ماه اخیر / برخی نماینده ها هیچگونه فعالیتی در صحن نداشته اند رها عبداللهی – یکی از امتیازات یک استان، داشتن نمایندگانی کارآمد در مجلس شورای اسلامی ست که می تواند تاثیر زیادی در توسعه آن استان داشته باشد. […]

عملکرد ۱۸ نماینده خوزستان در ۶ ماه اخیر / برخی نماینده ها هیچگونه فعالیتی در صحن نداشته اند

فریاد خوزستان با استناد به خبرگزاری “خانه ملت” بررسی می کند:

عملکرد ۱۸ نماینده خوزستان در ۶ ماه اخیر / برخی نماینده ها هیچگونه فعالیتی در صحن نداشته اند

رها عبداللهی – یکی از امتیازات یک استان، داشتن نمایندگانی کارآمد در مجلس شورای اسلامی ست که می تواند تاثیر زیادی در توسعه آن استان داشته باشد. گرچه وظایف اولیه نمایندگان مجلس فراتر از مسائل جزئی حوزه انتخابیه و در سطح قانونگذاری، نظارت بر تشکیل دولت، رای اعتماد به وزیران و نظارت بر اجرای قوانین توسط دولت است، اما نماینده مجلس بعنوان واسط دولت و مردم هم می تواند عمل کند و با جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی، نقش فعال در برنامه ریزی بودجه و پیگیری بودجه ریزی استان متبوع، نقش مهمی در رونق اقتصادی و کاهش بیکاری داشته و زمینه ساز تصویب طرح ها و پروژه های متعددی در سطح استان باشد، همچنین بعنوان ناظر بر عملکرد مدیران اجرایی استان و حوزه انتخابیه خود نقش وکالت مردم را در این امر کامل کند.
خوزستان بخاطر کمبودها و محرومیت های بالا، در عین داشتن منابع و ذخایر و سرمایه هایش، همواره نیاز به نقش پررنگ تر نمایندگانش در مجلس داشته است. حجم بالای عقب ماندگي ها گویای این است که تابحال نمایندگان خوزستان نتوانسته اند رضایت بالایی از مردم شهرهای استان بگیرند. گرچه مردم نجیب خوزستان همواره با مشارکت بالا در انتخابات نشان داده اند از مشارکت در این حق خود ناامید نشده و همواره پیگیر فرستادن بهترین گزینه ها برای کرسی های مجلس شهرهای استان بوده اند. اما این نمایندگان هستند که باید نشان دهند قدر این نجابت و اعتماد را می دانند و از ظرفیت و توانمندی هایی که این جایگاه به آنان داده در جهت جبران عقب ماندگي ها و کمبودها استفاده می کنند.
در دوره دهم مجلس شاهد آن بودیم که نمایندگان استان خوزستان کمابیش پیگیر اساسی ترین چالش های استان از جمله ریزگردها و انتقال آب در نطق های میان دستور، تذکرات ، کمیسیون ها و حتی فرصت های نظیر حضور رئیس جمهور در مجلس بوده اند. در جلسه علنی چهارم دی ماه مجلس شورای اسلامی که رئیس جمهور برای تقدیم لایحه بودجه سال ۹۸ در مجلس حضور یافته بود، جمعی از نمایندگان خوزستان با تجمع اطراف وی خواستار رسیدگی به مشکل آب استان خوزستان شدند و به نشانه اعتراض در کنار جایگاه سخنرانی وی ایستادند.
همچنین جلساتی با معاون اول رییس جمهور، رئیس مجلس، دبیر شورای عالی امنیت ملی و وزارت نیرو و جهاد کشاورزی با موضوع وضعیت آب استان داشته اند که به قول ها و وعده هایی منتج شده.
اما باید پرسید اولا این اقدامات – که جنبه تبلیغاتی شان بیش از جنبه تاثیرگذاریشان دیده می شود – در حل چالش های اساسی استان، در رسیدن به شایسته سالاری، وادار کردن دولت به توجه بیشتر به استان و پیشرفت پروژه های عمرانی، رسیدگی به شرکت ها و بنگاه های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل چقدر موثر بوده است؟ نمایندگان محترم برای پیشگیری از بحرانی شدن شرایط کارخانه های نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد چه کرده اند؟
نمایندگان استان چقدر در تصویب طرح ها و پروژه های که به نفع استان هست، پیش قدم بوده و چقدر در نظارت بر دستگاه های اجرایی موفق بوده اند؟
درباره نمایندگان مان در مجلس گاه مطالبی شنیده می شود که در صورت صحت حاکی از انحراف و تقلیل جایگاه نمایندگی است. به عنوان مثال چندی پیش امام جمعه ایذه در خطبه های نمازجمعه گفت: وظیفه نمایندگان مجلس به عزل و نصب مدیران تغییر پیدا کرده تا برای دور بعد انتخابات خود مهره چینی کنند.
یا افشاگری حجت الاسلام ذوالنوری نماینده قم که می گفت برخی نمایندگان از جمله چند نماینده خوزستانی با تهدید استاندار امضای سوال از رییس جمهور را پس گرفته بودند. ذوالنوری گفته بود تهدید استاندار برکناری مدیر یا فرماندار مد نظر آن نمایندگان بوده است.
سوال اینجاست که آیا نمایندگان، شان نظارتی خود را ایفا می کنند؟ آیا به واقع پیگیر کم و کاستی های استان از طریق سوال و تذکر به وزرا هستند؟ چقدر در مجلس حضور فعال دارند؟ آیا در همه رای گیری ها شرکت می کنند و در موارد سرنوشت ساز برای کشور و استان چه رایی داده اند؟
این سوالی است که پاسخ دقیق برای آن نداریم. چراکه اکثریت نمایندگان ما اعتقادی به شفافیت آراء ندارند و حتی به «طرح شفافیت آراء» رای نداده اند و فقط دو نماینده استان (سید راضی نوری و غلامرضا شرفی) پای طرح یک فوریتی شفافیت آراء نمایندگان را امضا کردند.
در وبگاه شفافیت داوطلبانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز که مولفه های مثل مشارکت در رای گیری های صحن و حضور و غیاب صحن و کمیسیون و… را منعکس می کند، تنها نام سه نماینده از خوزستان (علی گلمرادی، سهراب گیلانی و اقبال محمدیان) دیده می شود.
همانگونه که مردم نقش مستقیمی در تعیین نماینده خود برای دفاع از مطالباتشان در تصمیمات کشوری را دارند، به همان میزان نیز باید زمینه را برای شفافیت عملکرد این نمایندگان برای عموم فراهم باشد. دیگر نمایندگان استان نشان دادند که مخالف شفاف سازی عملکرد خود در مجلس برای انتخاب کنند خود هستند.
البته انتشار برخی آمارها خبر از مشارکت ضعیف برخی نمایندگان مان در امور مجلس دارد. چنانچه به گزارش تسنیم برخی نمایندگان خوزستان در مجلس طی دو سال گذشته هیچ نطقی نداشته اند. در حالیکه مشارکت عالمانه یک نماینده در مذاکرات و اظهارنظر در صحن علنی حاکی از احاطه وی بر موضوعات روز کشور و مجلس و نشانه توانمندی یک نماینده است و آیینه تمام نمای نقاط قوت یا ضعف یک نماینده محسوب می شود.
برای اینکه به تصویری هرچند ناقص از میزان فعالیت نمایندگان استان در صحن مجلس و برخی فعالیت ها در استان پی ببریم، به پایگاه اطلاع رسانی خبرگزاری خانه ملت مراجعه کردیم. این سایت تمام اتفاقات صحن علنی مجلس و فعالیت های نمایندگان که در رسانه ها منعکس می شود را پوشش می دهد.

۱٫ همایون یوسفی – نماینده اهواز:
تذکر شفاهی در صحن علنی نسبت به استعفای دسته جمعی نمایندگان اصفهان که جایگاه مجلس را تضعیف می کند و نیز سیاسی کردن موضوع انتقال آب
سوال ملی همایون یوسفی نماینده مردم اهواز، حمیدیه و کارون در مجلس از وزیر کشور در خصوص مشکلات روزافزون در بخش های مختلف و روند نزولی شاخص های توسعه ای در استان خوزستان.

۲٫ جواد الباجی – نماینده اهواز:
رایزنی‌ با وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان خصوصی سازی کشور بحث واگذاری سهام این شرکت به خارج از استان منتفی شد.
پیگیری از طریق ارتش جمهوری اسلامی ایران تا اینکه به طور رسمی کارون و باوی به مناطق عملیاتی اضافه شدند تا فرهنگیان این مناطق حق مناطق عملیاتی دفاع مقدس را دریافت نمایند.
پیگیری مشکلات کارخانه گروه ملی فولاد در جلسه ای با وزیر صمت
تذکر شفاهی به وزیر نیرو درخصوص قطع سه هفته ای آب اهواز و نبود امکانات اولیه تخلیه فاضلاب های شهری
نطق میان دستور در صحن علنی با موضوع: نگاه به خوزستان به عنوان کانون تولید ثروت برای مرکز؛ مانع توسعه متوازن

۳٫ علی ساری – نماینده اهواز:
تذکر شفاهی در صحن علنی مجلس، نسب به مشکلات کارخانه گروه ملی فولاد و خواستار توجه ویژه وزیر اقتصاد و صمت و راه اندازی صد در صد خط تولید کارخانه شده
تذکر شفاهی خواستار پیگیری آب شرب و تکمیل سیستم جمع آوری آب های سطحی حمیدیه کارون بادی و اهواز شده
تذکر کتبی به وزیر راه و شهرسازی در خصوص علت تعلل اداره راه و شهرسازی در رسیدگی به جاده مسیر تصفیه شکر.
نطق میان دستور در صحن علنی به موضوعاتی از جمله آلودگی های زیست محیطی و آثار منفی بر سلامت مردم استان، پرداخت ناقص ۳ درصد سهم منطقه از درآمدهای نفتی و تذکر مسئولیت های اجتماعی شرکت نفت نسبت به خوزستان، انتقاد از نگاه صدقه ای مدیران نفت به مردم منطقه، ظلم مدیران در عدم پرداخت حق و حقوق مردم خوزستان در سهم آلایندگی
سوال از وزیر نفت مبنی بر علت عدم پاسخگویی مدیران نفت، عدم توزیع مناسب خدمات اجتماعی و عدم اعطای مالیات شهرداری ها
انتقاد از مدیریت ضعیف وزارت ارشاد در استان ها بویژه استان خوزستان

۴٫ عامر کعبی – نماینده مردم آبادان:
در مجلس شورای اسلامی طی نامه ای به دبیر شورای عالی مناطق آزاد خواهان شفاف سازی حقوق مدیران منطقه آزاد اروند شد.

۵٫ غلامرضا شرفی – نماینده مردم آبادان:
اشاره به مشکلات آبادان در نطق میان دستور در صحن علنی با تشریح شرایط نا مناسب مردم آبادان، مدیران این منطقه را بی لیاقت خواند و از آنها انتقاد کرد.

۶٫ جلیل مختار – نماینده مردم آبادان:
دیدار با وزیر تعاون
شرکت در کارگروهی برای حل مشکلات گروه ملی و شرکت نیشکر در مجلس در کمیسیون اجتماعی
سوال از وزیر نفت در کمیسیون اجتماعی برای پاسخگویی به چرایی بکارگیری نیروهای غیربومی در پالایشگاه آبادان
نطق میان دستور با موضوع بی عدالتی و محرومیت در آبادان ماحصل سوء مدیریت، لزوم تکمیل پروژه آب غدیر جهت رفع بی آبی در آبادان، کوچ تکمیل پروژه آب غدیر جهت رفع بی آبی در آبادان، شوری آب، ۴ هزار نخل این شهر را از بین برده است و نیز تاکید بر اینکه منطقه آزاد مشکلات آبادان را افزایش داده
تذکر شفاهی خطاب به وزیر نیرو درباره سیاست های اشتباه وزارت ودرباره آبادان

۷٫ علی گلمرادی – نماینده ماهشهر، هندیجان، بندر امام خمینی و امیدیه:
تذکر شفاهی در صحن علنی نسبت به ضرورت اعزام کارگروهی از دولت برای رسیدگی به وضعیت تعطیلی ته لنجی، کشاورزی و صیادی در ماهشهر
تذکر شفاهی در صحن علنی: دغدغه‌های معلمان و مربیان در آستانه سال تحصیلی مورد توجه قرار گیرد
سوال از وزیر ارشاد درباره عدم شفافیت در سازمان اوقاف و امور خیریه

۸٫ سیدراضی نوری – نماینده شوش:
تذکر شفاهی در صحن علنی درباره لزوم برخورد جدی با اخلالگران اقتصادی همانند مفسدان فی الارض
تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهور: ضرورت ایجاد زیرگذر چهارراه شوش/ میراث فرهنگی خود را مقابل مردم قرار ندهد
تذکر کتبی به رئیس جمهور: تسریع در انجام زیرگذر چهارراه شوش دانیال.
نطق میان دستور درباره مشکلات نیشکر هفت تپه

۹٫ فریدون حسنوند – نماینده اندیمشک:
ایشان در شش ماهه گذشته فعالیتی در صحن علنی نداشته و فقط در کمیسیون متبوع و اینستاگرام فعال بوده

۱۰٫ علی عسکر ظاهری – مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل:
در شش ماه گذشته هیچ فعالیتی در صحن علنی مجلس نداشته است.

۱۱٫ قاسم ساعدی – نماینده دشت آزادگان و هویزه:
تذکر شفاهی به رییس جمهور: کشاورزی خوزستان در سیلاب های بی تدبیری نابود شد

۱۲٫ عبدالله سامری – نماینده خرمشهر:
گفتگو با وزیر نیرو در خصوص سهمیه آب خرمشهر
تذکر کتبی به وزیر کشور در خصوص اینکه علت تخریب آسفالت خیابان‌ها توسط فاوا و بازداشت نیروی اجرایی شهرداری و استفاده از قوه قهریه چیست.

۱۳٫ اقبال محمدیان – نماینده رامهرمز و رامشیر:
تذکر شفاهی به وزیر نیرو درخصوص احداث نیروگاه سیکل ترکیبی رامهرمز

۱۴٫ عباس پاپی زاده – نماینده دزفول:
تذکر کتبی به وزیر کشور در خصوص اظهارات کذب و غیرواقعی و تنش زای استاندار اصفهان در خصوص انتقال آب از سرشاخه‌های کارون بزرگ.
تذکر شفاهی به وزیر علوم و تحقیقات در خصوص اتلاف وقت در اجرای قوانین و ممانعت از اجرای بزرگراه در دزفول تذکر داد
اعتراض به قیمت خرید تضمینی گندم در جلسه ای با رییس مجلس
جلسه با رییس مجلس و وزیر اقتصاد در خصوص جلوگیری از واگذاری کشت و صنعت نیشکر کارون
چیزی که در کارنامه ایشان می درخشد، مصاحبه تقریبا هر روزه با خبرگزاری خانه ملت است که اخیرا عضو هیات رئیسه آن نیز شده اند.

۱۵٫ مجید ناصری نژاد – نماینده شادگان:
تذکر شفاهی در صحن علنی مجلس در رابطه با انتقال آب کارون و عملکرد بد بعضی از نمایندگان خوزستان در این رابطه۱۲دی
اعتراض به رییس جمهور در حین نطق وی در صحن علنی مجلس در رابطه با سیاست های نادرست در انتقال آب به همراه برخی دیگر از نمایندگان خوزستان
نطق میان دستور در مجلس در رابطه با اعتراض به مسئولین نالایق در خوزستان و مشکلات آب در این استان
جلسه با رییس مجلس و وزیر نیرو و کشاورزی با حضور سایر نمایندگان خوزستان در رابطه با اعتراض به انتقال آب کارون و مشکلات کمبود آب در استان

۱۶٫ حبیب اله کشت زر – نماینده بهبهان و آغاجری:
سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه۱۶نفر از نمایندگان مجلس
نطق میان دستور در مجلس در اعتراض به گرانی و تورم و سوء مدیریت در کشور
جلسه با رییس مجلس و وزیر نیرو و کشاورزی با حضور سایر نمایندگان خوزستان در رابطه با اعتراض به انتقال آب کارون و مشکلات کم آبی در خوزستان

۱۷٫ هدایت اله خادمی – نماینده ایذه و باغملک:
تلاش برای تصویب طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و امضای نامه ی ارسالی از طرف نمایندگان در این رابطه در ۹محور
سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه ۱۶ نفر از نمایندگان مجلس۱۰مهر
سوال از بیژن زنگنه وزیر نفت درباره ی اجرای غیرعادلانه سیاست های گازی کشور در بخش خدمات گازرسانی و اخذ سهم فروش گاز ایران در بازار جهانی
نطق میان دستور در مجلس در رابطه با عدم حمایت کافی از نیروی انتظامی ۶دی
تذکر کتبی به وزیر نیرو به علت عدم توجه کامل به پروژه راه اندازی نیروگاه کارون۲ و پل سد در این منطقه۳۰آبان
تذکر کتبی به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص تعداد رجال سیاسی در بخش های مختلف
ارسال نامه به لاریجانی رییس مجلس و فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در رابطه با حل مشکلات کارگران شرکت نیشکر هفت تپه

۱۸٫ سهراب گیلانی – نماینده شوشتر و گتوند:
پیگیری تامین نیروی درمانی و تجهیز بیمارستان گتوند از طریق توافق با وزیر بهداشت
تذکر کتبی به وزیر راه و شهرسازی در خصوص اینکه با وجود اعزام مسئول به شوشتر و گتوند برای بازدید از پروژه، اقدام جدی برای اجرای پروژه ها نشده است
پیگیری جدی و مستمر و روزانه طرح های عمرانی و خدماتی منطقه
دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت/ قول وزیر برای حمایت از ظرفیت صنعتی اشتغالزای شوشتر و گتوند
جلسه با رئیس بنیاد مستضعفان و استاندار خوزستان برای پیگیری تعطیلی شرکت لاستیک سازی خوزستان در گتوند
توافق با وزیر محترم نفت برای تامین اعتبار برخی پروژه های عمرانی و ورزشی در شهرستان های شوشتر و گتوند از تصویب ۸۰ میلیارد ریال از سوی هیئت مدیره نفت برای اجرای آنها
جلوگیری از مزایده غیرکارشناسی شرکت کشت و صنعت کارون از سوی بانک کشاورزی
نامه به وزیر راه و شهرسازی برای تسریع در روند اجرای ۹ پروژه در شوشتر
پیگیری و بازدید مستمر پروژه های در دست احداث
نطق میان دستور در صحن علنی درباره مشکلات مختلف استان و حوزه انتخابیه از جمله انتقال آب.

نمایندگان باید بدانند در چهلمین سال انقلاب اسلامی، مردم بصیر ایران به اندازه ای به بلوغ سیاسی رسیده اند که قطعا انتخاب های بعدی شان ملاک های هوشمندانه تری را در بر خواهد گرفت و با توجه به مطرح شدن جدی بحث شفافیت عملکرد نمایندگان و تبدیل شدن آن به مطالبه عمومی، قطعا مردم حق خود می دانند به نماینده ای رای مجدد بدهند که بیشترین میزان شفافیت را در بیان عملکرد چهار ساله اش به مردم داشته باشد و مردم را امین دانسته و از این طریق کارآمدی خود را ثابت کرده باشند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.